Oost-Vlaanderen Zomert

2 juli 2017 - 17 september 2017

 

Zondag 2 juli, zaterdag 26 augustus en zondag 17 september

Oost-Vlaanderen Zomert

EEKLO/SINT-JAN-IN-EREMO– De provincie Oost-Vlaanderen is met sportcentrum De Boerekreek (Sint-Jan-in-Eremo), domein Het Leen en streekcentrum Huysmanhoeve (beiden in Eeklo) sterk vertegenwoordigd in toeristisch Meetjesland. Daarom kwamen de drie provinciale centra op het idee om zich via Fietsnetwerk Meetjesland met elkaar te verbinden. Drie zomerse dagen kan je in 2017 met de fiets van het ene provinciale centrum naar het andere om er drie keer te genieten van alle (natuurlijke) troeven waar de Boerekreek, Het Leen en de Huysmanhoeve over beschikken. Drie thema's, drie keer typisch Meetjesland, drie keer van het beste wat de provincie Oost-Vlaanderen in zich draagt en drie keer toch heel anders.

Start tussen 10u00 en 12u00 en fiets in groep, als familie, vergeniging, met vrienden of alleen. Heb je geen fiets? Geen enkel probleem, want op iedere startlocatie is er een mogelijkheid een fiets te huren! Ben je een G-sporter? SUPER! Geen ons een seintje (boerekreek@oost-vlaanderen.be), en je aangepaste fiets zal klaar staan op de startlocatie. 

P R O G R A M M A

Zondag 2 juli: de Gezinsroute start op de kindvriendelijke Huysmanhoeve. Je fietstocht en je drie stops staan in het teken van kinderen en de natuur. Een echte gezinsdag! (46,8 km)

Huysmanhoeve: Spelen in de natuur: Bouw kampen worden, bereid gerechtjes de buitenkeuken en speel vooral buiten!

De BoerekreekMoord in de Kreek: Er is een waterdiertje vermoord! Vind jij de dader?

Het LeenSpeel er op bos: Durf jij op zoektoch gaan in de vleermuizenbunker?


Zaterdag 26 augustus: de Muziekroute vertrekt vanuit sportcentrum De Boerekreek en staat in het teken van de muziek. Drie locaties en drie keer muzikaal verwend worden...(44,9 km)

De Boerekreek: 18u00 - 19u00 Vooravondconcert "Vanco Brothers"

Het Leen: 11u00 - 12u30 Apéritiefconcert 

Huysmanhoeve: 14u30 - 16u00 Namiddagconcert "Vanoverdijzers"Zondag 17 september: de Sportroute vertrekt vanop provinciaal domein Het Leen dat zijn deuren opengooit. Drie keer sportief genieten op je fietstocht, al kan je je ook wel eens verwachten aan een rustige volkssport op één van de drie locaties. (50,5 km)

Het Leen: Fietszoektocht

Huysmanhoeve: Volksspelen

De Boerekreek: Gratis sportinitiaties (watersport, ruitersport, avonturensport,...)


Het startpunt in ook telkens het eindpunt.

 

T A R I E V E N:
Ik schrijf me in en kom met mijn eigen fiets: €5,00
Ik schrijf me in en huur een fiets op een startlocatie: €15,00 
Wij zijn met 15 fietsers of meer: -20% op de totaalprijs

Schrijf je hier in!